Groene GGZ inspiratiesessie bij start van de lente

Woensdag 22 Maart 2023

Groene GGZ inspiratiesessie Pro Persona | 21 maart

Afgelopen dinsdag 21 maart kwamen Pro Persona medewerkers en buurtbewoners van Wolfheze samen om inspiratie op te doen en na te denken over hoe we Pro Persona en de GGZ groener kunnen maken.


Inspirerende sprekers vertelden over de positieve impact die de natuur op je lichamelijke en mentale gezondheid heeft. Over andere initiatieven waarbij verschillende doelgroepen bij elkaar worden gebracht in de natuur. En uit welke onderdelen een mooie, groene omgeving kan bestaan, bijvoorbeeld om tot rust te komen, maar ook juist om elkaar te ontmoeten.

Hierna ging de groep in kleinere subgroepen zelf aan de slag en naar buiten om de natuur in Wolfheze te bekijken en nieuwe ideeën op te doen hoe we onze locatie in kunnen zetten voor de gezondheid van cliënten en medewerkers.

Per groepje werd er over een specifiek thema nagedacht. Biodiversiteitintegratie met de buurt, het welzijn van de medewerkers en behandelen in de natuur stonden centraal. Elk groepje kwam met een aantal tips die snel opgepakt kunnen worden en het terrein verbeteren. Denk aan het zaaien van meer inheemse bloemen of het maken van ontmoetingsplekken voor zowel cliënten, medewerkers als buurtbewoners.

Al met al was het een productieve middag met enthousiaste deelnemers en genoeg inspiratie om Pro Persona nog groener te maken.


Met het initiatief ‘Groene GGZ’ bouwt Pro Persona aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. We doen dat onder andere samen initiatiefnemers IVN Natuureducatie en Nature For Health.


Naar het nieuwsoverzicht