Bloesem slaat de brug tussen begeleiding en behandeling

Dinsdag 30 Januari 2024
Op het terrein van Pro Persona in Nijmegen wordt een Beschermd wonen plus setting aangeboden: ‘Bloesem’. Bloesem is een uniek zorgconcept dat sinds 2022 bestaat uit een intensieve samenwerking tussen Woonzorgnet en Pro Persona. Deze samenwerking brengt het beste van beide organisaties samen. De ondersteuning en begeleiding van Woonzorgnet, samen met de specialistische GGZ-behandelingen van Pro Persona, maakt van Bloesem een mooi aanbod voor achttien cliënten. Mensen, voor wie wonen in de wijk of regulier beschermd wonen nog niet haalbaar is, bieden we een veilige, herstel-bevorderende woonplek, ondersteunend aan een zinvol bestaan.


De verantwoordelijkheid voor de woonbegeleiding lag bij Pro Persona. Woonzorgnet heeft de verantwoordelijkheid voor de achttien woonplekken overgenomen. Op 29 januari vond de officiële overdracht plaats. Woonzorgnet is een middelgrote zorgaanbieder. Ze ondersteunen kleinschalige woonvoorzieningen maar werken ook ambulant. Ze helpen mensen met een GGZ-indicatie bij wonen, sociale relaties, werken en zinvolle dagbesteding. Woonzorgnet is een platte decentrale organisatie met een efficiënte bedrijfsvoering en een herstelondersteunende benadering. Dit alles onder het motto “jezelf zijn”.

Vanuit Pro Persona blijven wij in Bloesem de specialistische GGZ behandeling bieden. Dat doen we met een behandelteam dat bestaat uit een psychiater, GZ psycholoog en Maatschappelijk Werker. Zij maken ook deel uit van één van de reguliere FACT teams. We werken zo samen aan een vorm van zorgverlening die toekomstbestendig is en die de optimale zorg aan cliënten blijft bieden. Daarnaast kunnen we daardoor op een efficiënte manier effectieve en kwalitatief hoogwaardige zorg geven. Het is een toonaangevend concept waar we trots op zijn. Want we bouwen de brug tussen begeleiding en behandeling. Hiermee dragen we bij aan een positieve ontwikkeling binnen en buiten de GGZ.

 

 

 

 

 

 

Naar het nieuwsoverzicht