Extra aandacht voor kinderen met ouders met psychische of verslavingsproblemen.

Vrijdag 23 Februari 2024

1 op de 4 kinderen in Nederland heeft te maken met ouders met psychische of verslavingsproblemen. Een vaak onzichtbare groep kinderen en jongeren, die soms hun hele leven worstelen met de gevolgen hiervan. Het is belangrijk om aandacht te vragen voor deze 'kinderen van' en hen een stem te geven.

 

In maart worden er door Stichting Open Mind, gemeente Nijmegen, IrisZorg Preventie en Pro Persona Connect diverse activiteiten georganiseerd.

 

Van 11 t/m 29 maart presenteren we de buitenexpositie KIND VAN, die van 11 tot 29 maart op Plein 1944 in Nijmegen staat. Een fototentoonstelling van Stichting Open Mind, met portretten en persoonlijke verhalen van negentien kinderen van ouders met een psychische en/of verslavingsproblemen tussen de 20 en 80 jaar.  

 

Fotograaf/kunstenaar Sevilay Maria maakt in de foto’s bijna voelbaar hoe de geportretteerden sterk zijn geworden, door letterlijk uit de schaduw van de problematiek van hun ouders te treden. De persoonlijke verhalen vertellen wat deze ‘kinderen van’ in hun jeugd hebben ervaren, welke impact dat heeft op de lange termijn en hoe ze daar nu mee omgaan.

Randprogramma
In de weken van de buitenexpositie wordt er in de gemeente Nijmegen op verschillende plaatsen aandacht besteed aan het thema 'kind van'.

Een paar highlights:

  • Dinsdag 19 maart, 19:30 - Documentaire NIKKI met panelgesprek in LUX
  • 20 en 23 maart - Inloopmomenten voor gesprek, info en advies over KOPP/KOV
  • Donderdag 21 maart, 19:30 - Ontmoetingsavond voor jongvolwassen 'kinderen van' bij het JongerenLab

Het volledige programma en bijbehorende informatie is te vinden op KIND VAN Nijmegen.


Naar het nieuwsoverzicht