Mentale gezondheid in tijden van corona

Bekijk ook onze recente nieuwsberichten over dit onderwerp.

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Misschien zit u niet zo lekker in uw vel, nu u niet naar uw werk, naar school of naar familie of vrienden kunt gaan. De situatie rondom het coronavirus kan zorgen voor extra stress, piekeren, onzekerheid, eenzaamheid of andere klachten.

 

Als u al te maken had met psychische klachten, dan kan dit nog extra gelden. Weet dat u al helpt door zoveel mogelijk thuis te blijven, 1.5 meter afstand te houden en vaker uw handen te wassen! 


Pro Persona en Indigo hebben maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Wilt u weten welke maatregelen dat precies zijn? Heeft u behoefte aan tips, hulp of advies om mentaal gezond te blijven? Of heeft u behoefte aan persoonlijk contact met één van onze preventiemedewerkers? U vindt alle informatie op deze website.

 

Ook al is het hebben van contact in deze periode misschien iets lastiger, we willen er wél voor u zijn. Want samen komen we deze periode door!

 


Datum laatste aanpassing: 08-05-2020

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten