Prof. dr. Jan Spijker

Psychiater Expertisecentrum Depressie

 

Bijzonder hoogleraar chronische depressie bij het Behavioural Science Institute, Radbouduniversiteit

 

 

opleiding & discipline

Studie Geneeskunde
Psychiater

 

huidig onderzoek

Hoofd Onderzoekslijn Depressie

 

"De onderzoeksfocus is gericht op verbetering en vernieuwing van de behandeling voor depressie, met een breed scala van biologische tot psychologische interventies tot inzet van ervaringskennis"

 

biografie

Jan Spijker is psychiater bij het Expertisecentrum Depressie van Pro Persona en bijzonder hoogleraar chronische depressie bij het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Hij promoveerde in 2002 op het beloop van depressie in de algemene bevolking en was betrokken bij de NEMESIS en NESDA-onderzoeken.

Voorzitter van de werkgroep die de multidisciplinaire richtlijnen angst en depressie herziet en voormalig voorzitter van de werkgroep die de Zorgstandaard Depressieve Stoornissen heeft opgesteld.

 

Van 2011 tot 2014 was Jan Spijker voorzitter  van NedKAD, het Nederlandse kenniscentrum voor Angst en Depressie. Hij was tot januari 2018 hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Psychiatrie en lid van de sectie ‘social psychiatry and epidemiology’ van de EPA (European Psychiatric Association.

 

Lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Depressie Vereniging.

Hij heeft meegewerkt aan meer dan 150 internationale en nationale publicaties, met name op het gebied van (chronische) depressie.   

 

 

publicaties

publicaties Jan Spijker via site Radboud Universiteit

 

contactgegevens

 

j.spijker@propersona.nl 

LinkedIn Jan Spijker

twitter: @jspijker601


Datum laatste aanpassing: 19-01-2022