Meer informatie over psychische aandoeningen

 

Problemen, stoornissen en aandoeningen

Op Youtube is een informatieve video van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie met uitleg over het verschil tussen een psychische stoornis en een psychisch probleem. Op deze website kiezen wij bij voorkeur voor de neutrale(re) term 'aandoening'. Psychiaters spreken in wetenschappelijke zin over 'stoornissen'.

 

 

 

Pro Persona behandelt mensen van alle leeftijden met psychische aandoeningen. Hieronder treft u een overzicht van links naar websites waar u meer informatie kunt vinden over psychische aandoeningen en in welke vestigingen van Pro Persona de aandoeningen kunnen worden behandeld.

 

ADHD

 

Angststoornissen

 

Autisme

  • Ga naar Nederlandse vereniging voor autisme
  • Als u wilt weten in welke vestigingen van Pro Persona autisme wordt behandeld, ga dan naar Home en kies in het gele zoekblok bij Selecteer een aandoening voor 'Autisme spectrum stoornissen'.

 

Bipolaire stoornissen

 

Dementie

  • Ga naar Alzheimer Nederland
  • Als u wilt weten in welke vestigingen van Pro Persona dementie wordt behandeld, ga dan naar Home en kies in het gele zoekblok bij Doelgroep voor 'Ouderen'.  

 

Depressieve stoornissen

 

Eetstoornissen

 

Als u wilt weten in welke vestigingen van Pro Persona eetstoornissen worden behandeld, ga dan naar Home en kies in het gele zoekblok bij Selecteer een aandoening voor 'Eetstoornissen'.

 

Onverklaarde lichamelijke klachten

  • Ga naar Angst, Dwang en Fobiestichting
  • Als u wilt weten in welke vestigingen van Pro Persona onverklaarde lichamelijke klachten worden behandeld, ga dan naar Home en kies in het gele zoekblok bij Selecteer een aandoening voor 'Somatoforme stoornissen'.

 

Persoonlijkheidsstoornissen


Psychische aandoeningen in combinatie met een auditieve beperking

 

  • Ga naar Doof en GGZ
  • Als u wilt weten in welke vestigingen van Pro Persona psychische aandoeningen in combinatie met een auditieve beperking worden behandeld, ga dan naar Home en kies in het gele zoekblok bij Selecteer een aandoening voor 'Psychische stoornis en een auditieve beperking'.

 

Schizofrenie


Datum laatste aanpassing: 17-03-2017