Technotheek

De Technotheek is een uitleen- probeerservice van (technologische) artikelen die bijdragen aan de behandeling, gezondheid of geluk van onze cliënten.

 

Heb je moeite met structuur in je dag, of moeite met slapen/ ontspanning? Onze zorg (technologische) artikelen zouden hierbij kunnen helpen!

 

Hieronder een greep uit de artikelen die de Technotheek nu aanbiedt. Dit aanbod breiden wij steeds verder uit. 

 

Ben je medewerker van MCZ en wil je een artikel uitproberen? Neem dan contact met ons op via: innovatiehub@propersona.nl

 

 Robothond Tommie


Robothond Tommie

 

De robothond is een interactieve, gezellige knuffelhond.
Hij reageert dankzij ingebouwde sensoren op beweging, aaien en knuffelen. De puppy reageert niet alleen op aanraking, maar ook op stemgeluid. Als er tegen hem gepraat wordt, kijkt hij diegene aan en zal vrolijk terugblaffen.
De hond is geschikt als hulpmiddel tegen eenzaamheid of om te ontspannen.

Robotkat

 

Robotkat

 

De Robotkat is een interactieve, gezellige knuffelkat. De kat is geschikt als hulpmiddel tegen eenzaamheid of om te ontspannen.

 

Somnox

 

Somnox

 

De Somnox is een slaaprobot die je helpt met ontspannen en (in)slapen door je te laten mee-ademen met een rustig ademhalingsritme en rustgevende muziek.

 

Dodow

 

Dodow

 

De Dodow projecteert blauw licht op het plafond. Mee-ademen met de lichtprojectie vertraagt je ademhaling geleidelijk in een regelmatig, ritmisch patroon, dat helpt bij ontspanning en inslapen.

 

White noise machine

 


White Noise machine

 

Dit is een apparaat dat geluid (een rustgevend gezoem van witte ruis) produceert, dat kan helpen met kalmeren. White Noise bestaat uit geluiden met een lage, gemiddelde en hoge frequentie die samen op hetzelfde intensiteitsniveau worden afgespeeld. Het is een monotoon en constant geluid, dat de geluiden van buitenaf maskeert.

 

Lichtlamp

 

Lichtlamp

 

De lichtlamp produceert een natuurlijk wit licht met een hoge helderheid. Lichttherapie verlaagt de concentratie melatonine (slaaphormoon) in het bloed. Hierdoor wordt de slaapbehoefte minder.

 

Helpsoq

HelpSoq

 

De HelpSoq is een apparaat die je helpt om moeiteloos steunkousen aan te trekken bij een cliënt. Het apparaat maakt hierbij gebruik van een elektrische motor om deze dagelijkse, lastige taak te automatiseren. De HelpSoq verreist geen kracht of behendigheid en is daardoor makkelijk in gebruik.

Fitbit

 

Fitbit

 

De Fitbit is een activitytracker die kan helpen met een gezondere levensstijl. De Fitbit kan ook ingezet worden voor het registreren van slaap als hartslag maar niet als medisch hulpmiddel.

 

Somnoblue bril


Somnoblue bril

De Somnoblue bril filtert het blauwe licht, waardoor de aanmaak van melatonine niet wordt verstoord. Met de bril kom je sneller tot rust en val je makkelijker in een diepere slaap. Dit is een handig hulpmidddel na een nachtdiest. 

Pillendoos met alarm

 


Pillendoos met alarm

 

Het Pillendoosje helpt bij het innemen van medicatie door op de juiste medicatietijden een herinneringsalarm te geven. Het Pillendoosje helpt bij het innemen van medicatie door op de juiste medicatietijden een herinneringsalarm te geven.

 

 

Zwaartedeken

Het zwaartedeken, met een gewicht van 5.5 kg, is ontworpen om tot rust te komen en daarmee de slaap te verbeteren. Dit kan nuttig zijn voor cliënten die moeite hebben om in slaap te vallen of vaak 's nachts wakker worden.

Dit product is te lenen na goedkeuring van een ergotherapeut.

 

Easy-Timer

De Easy-Timer is een handig hulpmiddel dat helpt bij het plannen van taken, opdrachten en vergaderingen. Met behulp van groen, oranje en rood licht geeft deze stoplicht-timer aan wanneer een activiteit begint, halverwege is en eindigt, wat zorgt voor meer structuur.

Trilwekker

De trilwekker is een handig hulpmiddel dat mensen met gehoorproblemen kan helpen om 's ochtends wakker te worden. Deze wekker heeft een speciale trilschijf die je onder je hoofdkussen kunt plaatsen. Je kunt deze trilschijf apart gebruiken, maar ook in combinatie met extra hard geluid en knipperende lichtsignalen.

 

 


Datum laatste aanpassing: 02-11-2023