Technotheek

De Technotheek is een uitleen- probeerservice van (technologische) artikelen die bijdragen aan de behandeling, gezondheid of geluk van onze cliënten.

 

Heb je moeite met structuur in je dag, of moeite met slapen/ ontspanning? Onze zorg (technologische) artikelen zouden hierbij kunnen helpen!

 

Hieronder een greep uit de artikelen die de Technotheek nu aanbiedt. Dit aanbod breiden wij steeds verder uit. 

 

Robotkat

 

Robotkat

 

De Robotkat is een interactieve, gezellige knuffelkat. De kat is geschikt als hulpmiddel tegen eenzaamheid of om te ontspannen.

 

Somnox

 

Somnox

 

De Somnox is een slaaprobot die je helpt met ontspannen en (in)slapen door je te laten mee-ademen met een rustig ademhalingsritme en rustgevende muziek.

 

Dodow

 

Dodow

 

De Dodow projecteert blauw licht op het plafond. Mee-ademen met de lichtprojectie vertraagt je ademhaling geleidelijk in een regelmatig, ritmisch patroon, dat helpt bij ontspanning en inslapen.

 

White noise machine

 


White Noise machine

 

Dit is een apparaat dat geluid (een rustgevend gezoem van witte ruis) produceert, dat kan helpen met kalmeren. White Noise bestaat uit geluiden met een lage, gemiddelde en hoge frequentie die samen op hetzelfde intensiteitsniveau worden afgespeeld. Het is een monotoon en constant geluid, dat de geluiden van buitenaf maskeert.

 

Lichtlamp

 

Lichtlamp

 

De lichtlamp produceert een natuurlijk wit licht met een hoge helderheid. Lichttherapie verlaagt de concentratie melatonine (slaaphormoon) in het bloed. Hierdoor wordt de slaapbehoefte minder.

 

Fitbit

 

Fitbit

 

De Fitbit is een activitytracker die kan helpen met een gezondere levensstijl. De Fitbit kan ook ingezet worden voor het registreren van slaap als hartslag maar niet als medisch hulpmiddel.

 

Pillendoos met alarm

 


Pillendoos met alarm

 

Het Pillendoosje helpt bij het innemen van medicatie door op de juiste medicatietijden een herinneringsalarm te geven. Het Pillendoosje helpt bij het innemen van medicatie door op de juiste medicatietijden een herinneringsalarm te geven.

 


Datum laatste aanpassing: 30-05-2023