Openluchttheater De Klaproos

Programma 2023

 

Het is alweer zover, het nieuwe Klaproos seizoen gaat bijna van start! Met trots presenteren wij het programma voor 2023.

 

Zondag 2 juli - The New Diamonds, Roger Happel Band en Lucette Snellenburg

Zoon Steffen de Wolff brengt in dit prachtige programma een ode aan zijn vader en The Blue Diamonds en laat samen met Patrick Drabe en de begeleidingsband alle grote hits voorbij komen waaronder ‘Little Ship’, ‘Let it be me’, ‘Oh Caroll’ en natuurlijk ‘Ramona’.

Muzikant en pianist Roger Happel maakt muziek met diverse muzikanten, waaronder Candy Dulfer en Martijn Fischer.

 

Met haar soulvolle stem betovert Lucette Snellenburg het publiek en de jury van The Voice.

 

Zondag 9 juli - Coverband Catch!

Catch! is een allround coverband. Plezier in het maken van muziek staat voorop en dat laten ze het publiek merken: We play and make your day!

 

Met een mix van bekende, altijd dansbare nummers bieden ze een verrassend en verfrissend repertoire.

 

 

Zondag 16 juli - Vera Bon, Jibbe Willems, Lotte Kok en Jesse Laport

Uit je dak tijdens Lokaal MenTaal van Het Park Vertelt.

 

Energie krijgen van rake woorden en voedsel voor de geest. Dat zijn de ingrediënten van minifestival Lokaal MenTaal in openluchttheater De Klaproos in Wolfheze op 16 juli 2023, georganiseerd door Het Park Vertelt in samenwerking met Pro Persona. Met een optreden van muzikante Vera Bon, en aansprekende voordrachten van gelauwerd Arnhems theaterauteur Jibbe Willems en Arnhems stadsdichter Jesse Laport. Spoken word-artieste Lotte Kok zal het festival openen met haar performance ‘Helper die niet weet hoe’.

 

Vera Bon
Muzikante Vera Bon draait er niet omheen: een mensenleven piept en kraakt. In haar Nederlandstalige synthpop liedjes zoekt ze de rauwe randjes op. Haar poëtische teksten gaan over een verlangen om te verdwijnen en het spelen van een mens. Vera Bon was het afgelopen jaar o.a. te horen op Oerol, Fringe festival en Radio 1. In mei komt haar plaat Zweven uit. 

 

Jibbe Willems
Jibbe Willems ken je misschien van De brief van Jibbe zondagochtend op Radio 4. Bekijk een willekeurige theateragenda en al snel kom je de naam van deze Arnhemmer tegen. Jibbe studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Maar acteren blijkt toch niet zijn ding. Inmiddels heeft hij meer dan honderd theaterteksten op zijn naam staan. Jibbe hanteert een rauw idioom, heeft geen behoefte aan keurig dicht geplamuurde poëzie en hij gaat in ieder stuk dat hij schrijft of vertaalt een onderzoek aan naar vorm en functie van de taal.

 

Jesse Laport
Arnhems stadsdichter Jesse Laport bracht in februari zijn bundel In het ergste geval komt alles goed uit waarin hij zijn angst- en paniekstoornis bezweert. Jesse Laport is een hele mond vol, waaronder: gediplomeerd schrijver, artiest, dichter, docent, muzikant, acteur, redacteur, voice-over, copywriter, curator, organisator en presentator. Hij laat lachen en huilen, maar liever nog denken, en zorgt met scherpzinnige humor en kritische reflecties voor een onvergetelijke indruk.

 

Lotte Kok
Lotte Kok is literair- en theaterschrijver. Ze won de Kunstbende Taal als spoken-wordartiest en werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie. In 2018 verscheen haar debuutroman Skydancer en in 2022 Hine, een roman over angsten en verleidingen. Lotte volgt nu een master Muziektheater aan ArtEZ in Arnhem.

 

Onder de noemer Lokaal MenTaal organiseert Het Park Vertelt in 2023 diverse activiteiten om mentale gezondheid in de gemeente Renkum uit de schaduw te halen en met taal te voeden. Het gaat daarbij niet alleen de mentale gezondheid van inwoners maar ook om aandacht te vestigen op de organisaties die al tientallen jaren actief zijn op het gebied van mentale gezondheid in de gemeente Renkum. Daarom werkt Het Park Vertelt in Lokaal MenTaal samen met andere organisaties zoals Pro Persona, Oase en het Leo Kannerhuis.

 

Zondag 23 juli - Steven Kazàn en Jamie, Half Past Ten Partytime

 

Half Past Ten Partytime is een enthousiaste trio dat knalt van het podium met een mix van muziek uit de 70's, 80's en 90's. Swing mee met dit daverende voorprogramma.

 

Hey Hallo is de eerste theatertournee van Steven Kazan, de jongste zoon van Hans Kazàn, en zijn vrouw Jamie.

 

 

 


Meer informatie over Openluchttheater De Klaproos vind u hier

 


Datum laatste aanpassing: 26-06-2023