Bea Tiemens

 

 

Discipline

Senior onderzoeker

(Bijzonder) Hoogleraar

Hoofd Pro Persona Research

 

Opleiding

Andragoog

Epidemioloog

 

Huidig onderzoek

Mijn huidige onderzoek is gericht op de invloed van generieke factoren op behandeluitkomsten en behandelduur, zoals het stellen van behandeldoelen, het monitoren van behandelresultaten, behandelintensiteit, verwachtingen en zelfregie van de cliënt. We maken hierbij steeds meer gebruik van machine learning technieken.

Er zijn veel aspecten in de zorg die niet de specifieke klachten of aandoening van de cliënt betreffen en de specifieke daarop gerichte behandeling, maar juist allerlei andere zaken in zowel de context van de cliënt als de context van de behandeling en behandelaar. Dat intrigeert me. Mijn positie als bijzonder hoogleraar ‘Evidence-based practice in mental health care’ biedt mij de mogelijkheid om in samenwerking met zowel mijn klinische collega’s van Pro Persona als mijn collega’s van de Radboud Universiteit hier op verschillende manieren naar te kijken.  

 

Persoonlijke quote

"Liever dan van evidence-based practice, care, medicine of zorg, spreek ik van evidence-based werken: het is een proces en het is hard werken!"

 

Mijn publicatieoverzicht

publicatie overzicht Bea Tiemens Radboud Universiteit

 

Contactgegevens

b.tiemens@propersona.nl


Datum laatste aanpassing: 05-04-2024