Bart Meuleman

GZ-psycholoog
i.o. tot specialist
(klinisch psycholoog)

 

PhD-student / buitenpromovendus

 

 

opleiding & discipline

2009 - Bachelor Geneeskunde

2013 - Master Gezondheidszorgpsychologie

2016 - Postmasteropleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog

Huidig – Postmaster opleiding tot klinisch psycholoog

Huidig – Promotietraject Radboud Universiteit / Pro Persona

 

 

huidig onderzoek


Cognitive control training (CCT) as an add-on intervention for elderly depressed patients (Behavioural Science Institute, RU)

 

Cognitieve training voor ouderen met depressie

 

 

"Depressieve stoornissen gaan vaak gepaard met cognitieve klachten zoals een verminderde concentratie, moeite met richten van de aandacht of problemen met het stellen van doelen. Deze klachten blijven vaak ook na behandeling bestaan en kunnen mensen kwetsbaar maken voor terugval. Een cognitieve training kan bijdragen aan het verbeteren van deze klachten en hiermee ook de depressieve klachten verminderen. Mogelijk werkt dit juist goed bij oudere volwassenen - een interessante, groeiende doelgroep die meer onderzoeksaandacht verdient."

 

 

biografie

 

 

Bart Meuleman is in 2006 begonnen met zijn studie Geneeskunde, maar heeft na het behalen van zijn bachelordiploma de overstap gemaakt naar psychologie. Na het behalen van zijn masterdiploma is hij werkzaam geweest in verschillende functies binnen zowel Pro Persona (opleiding tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog) als de Radboud Universiteit (docent en studieadviseur).


Bart heeft als behandelaar affiniteit met o.a. behandeling van angst- en stemmingsstoornissen bij zowel volwassenen en ouderen en werkt hij momenteel met mensen met ontwikkelingsproblematiek (autisme spectrumstoornis of ADHD) met bijkomende persoonlijkheidsproblematiek.

 

Sinds 2018 is hij ook werkzaam als onderzoeker, waarbij de focus ligt op stemmingsstoornissen bij ouderen.

 

 

publicaties

 

 

 
 
 
   

contactgegevens

Bart Meuleman op LinkedIn


Datum laatste aanpassing: 28-01-2022