Bob Baxendell, MSc

Masterpsycholoog
Junior onderzoeker

 

 

opleiding & discipline

BSc Psychologie (RU)

MSc Gezondheidszorgpsychologie (RU)

 

huidig onderzoek

Schematherapie bij therapieresistente depressie

 

 

"Schematherapie wordt steeds vaker gebruikt binnen de behandeling van mensen met een therapieresistente depressie. Onderzoek naar de effectiviteit en de werkingsmechanismes loopt echter achter op de klinische implementatie. Inzicht in de werkingsmechanismen van schematherapie bij therapieresistente depressie faciliteert beter afgestemde behandelprotocollen voor de specifieke populatie en een meer persoonsgerichte aanpak."

 

 

biografie

Bob Baxendell heeft zowel zijn bachelor psychologie als master gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit behaald met een minor in gender, diversiteit en seksualiteit. Zijn masterscriptie richtte zich op factoren die voorspellend zijn voor recidief na een eerste depressie. Tevens deed hij zijn klinische stage binnen de master bij het Expertisecentrum Depressie van Pro Persona.

 

Sinds september 2020 is hij werkzaam als basispsycholoog bij het Expertisecentrum Depressie van Pro Persona. In maart 2021 is hij gestart met promotieonderzoek naar de effectiviteit en werkingsmechanismes van schematherapie bij mensen met een therapieresistente depressie.

 

contactgegevens

B.Baxendell@propersona.nl

LinkedIn_Bob_Baxendell


Datum laatste aanpassing: 07-02-2022