Joppe Klein Breteler

Junior wetenschappelijk onderzoeker Pro Persona

 

 

 

 

opleiding & discipline

Onderzoeksmaster gedragswetenschappen
Master Gezondheidszorgpsychologie

 

 

huidig onderzoek

Mijn onderzoek is deel van het ZoomIn onderzoek, waar we mensen volgen die behandeling krijgen voor angst of depressie. Het doel van het ZoomIn onderzoek is, te bepalen wat angst en depressie met elkaar gemeen hebben.

 

Dit gaan we doen door te kijken welke factoren een rol spelen bij een goede behandeling, en door te onderzoeken welke factoren een rol spelen bij terugval van klachten na behandeling.

Hierbij leg ik de focus op hoe vermijding, het uit de weg gaan van gedachtes, gevoelens en sensaties, een rol speelt bij behandeling van angst en depressie.

 

 

"Ik hou me graag bezig met waarom sommige mensen heel goed opknappen bij behandeling en waarom dezelfde behandeling bij anderen minder goed werkt. Diagnoses of labels zijn niet het hele plaatje. In plaats daarvan is het denk ik belangrijker om te kijken naar veel onderliggende processen, zoals vermijding en piekeren.
Hiermee hoop ik een bijdrage te leveren aan het individualiseren van behandeling."

 

 

biografie

 

 

 

Na het afronden van zowel een master in gezondheidszorgpsychologie als een onderzoeksmaster, heb ik gewerkt als basispsycholoog, onderzoeker en data-analist bij Pro Persona.

 

Met mijn ervaring als basispsycholoog bij Expertisecentrum Angststoornissen, OCS en PTSS en onderzoek uitgevoerd op de universiteit van Oxford, voer ik onderzoek uit naar onderliggende mechanismes met hoge relevantie voor de klinische praktijk.

Naast een passie voor onderzoek, haal ik mijn ontspanning uit drummen, sporten, en het lezen van fictie.

 

publicaties

 
 

Angiotensin Regulation of Amygdala Response to Threat in High-Trait-Anxiety Individuals - ClinicalKey 

 

 

contactgegevens

j.kleinbreteler@propersona.nl

joppe.kleinbreteler@ru.nl


Datum laatste aanpassing: 21-01-2022