Dr. Julie Krans


Sr. onderzoeker

 

opleiding & discipline

 

Klinische psychologie (PhD)

 

huidig onderzoek

Schematherapie

Imaginaire rescripting

 

“Ik doe onderzoek naar de effectivitieit en werkingsmechanismen van schematherapie en imaginaire rescripting (stand-alone) bij therapieresistente psychische klachten (zoals angst, dwang, PTSS, en eetstoornissen). Ik richt me daarbij zowel op klinische populaties en behandeleffecten, als het ontwikkelen van nieuwe experimentele paradigmas om de werkzame ingrediënten beter te begrijpen. Zowel klinische als theoretische vragen interesseren mij en zorgen in samenspel voor betere behandeling in de toekomst.”

 

biografie

In 2010 behaalde ik mijn PhD cum laude aan de Radboud Universiteit. Mijn proefschrift bestond uit een reeks experimentele studies naar het ontstaan van intrusieve beelden bij PTSS (promotoren: Prof. Eni Becker en Dr. Gerard Naring).

 

Tijdens mij promotietraject was ik tevens werkzaam als (basis)psycholooy bij het Ambulatorium en de Angtspoli in Nijmegen.

 

Daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest als postdoc onderzoeker aan de School of Psychology van de University of New South Wales in Sydney, Australie, met een Rubicon beurs van het NWO. Daar heb ik nauw samengewerkt met o.a. Prof Michelle Moulds.

 

In 2013 startte ik als universitair docent aan de KU Leuven in Belgie. Tijdens mijn aanstelling daar volgde ik de opleiding tot gedragstherapeut bij de Vlaamse VVGT.

 

In 2017 kwam ik weer ‘thuis’ in Nijmegen als senior onderzoeker bij Pro Persona Overwaal en docent aan de Radboud Universiteit.

 

Momenteel werk ik als universitair docent aan de RU (4 dagen per week) en senior onderzoek bij Pro Persona (1 dag per week).

 

publicaties

 

publicaties Julie Krans

 

nevenfunctie

Gastprofessor (KU Leuven)

 

contactgegevens

 julie.krans@ru.nl  


Datum laatste aanpassing: 21-01-2022