Melissa Guineau, MSc

PhD onderzoeker en masterpsycholoog
Pro Persona Overwaal

 

 

opleiding & discipline

Bachelor Psychologie (UU)
Master Behavioural Science (RU)
Master Gezondheidszorgpsychologie (RU)

Discipline: klinische psychologie

 

 

 huidig onderzoek

 

 

Er is weinig bekend over de effectiviteit van behandelingen van ouderen met angst-, dwang- en posttraumatische stressstoornissen. Gerandomiseerde behandelstudies ontbreken en er wordt verondersteld dat ouderen minder goed profiteren van een gerichte psychologische behandeling dan volwassenen.

Onder begeleiding van Gert-Jan Hendriks, Bea Tiemens, Richard Oude Voshaar en Nessa Ikani zal ik de veronderstelling of ouderen met angst-, dwang- en posttraumatische stressstoornissen inderdaad minder profiteren van behandelingen dan jongere volwassenen met deze stoornissen onderzoeken. Daarbij zullen wij onderzoeken welke redenen hier mogelijk ten grondslag aan liggen.

 

 

"Een vertaalslag maken tussen wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk wekt mijn interesse. Daarbij ben ik specifiek geïnteresseerd in angststoornissen, dwang, PTSS, depressies en de netwerk theorie."

 

biografie

 

 

Melissa Guineau studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht van 2015-2018 (Cum Laude). Daarna begon zij aan de tweejarige Research Master Behavioural Science aan de Radboud Universiteit (Cum Laude).

 

In 2020 deed Melissa 4 maanden onderzoek voor het McNally Laboratory op Harvard University. Vervolgens (2020-2021) heeft zij de Master Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit afgerond (Cum Laude).

 

Sinds juli 2021 is Melissa in dienst als PhD onderzoeker bij Pro Persona Research. Sinds september 2021 is Melissa daarnaast ook werkzaam als masterpsycholoog bij Pro Persona Overwaal.

 

publicatie

 
 

 

 

contactgegevens

 

 

m.guineau@propersona.nl

Melissa_Guineau_op_LinkedIn

Datum laatste aanpassing: 19-01-2022