Nancy Peeters, MSc

Junior onderzoeker
Onderzoeksmedewerker

 

 

opleiding & discipline

Bachelor Psychologie

Master Cognitive Neuroscience (Memory and Plasticity)

 

huidig onderzoek

Schematherapie voor (chronische) angstpatiënten

 

 

“Cognitieve gedragstherapie is de gouden standaardbehandeling bij angststoornissen. Desondanks knappen veel patiënten hier niet (voldoende) van op. Voor deze patiënten wordt steeds vaker schematherapie gebruikt. Echter, er is nog niet voldoende bekend over de effectiviteit van schematherapie bij angstpatiënten en de welke rol schema’s hierin spelen. In mijn promotietraject gebruiken we experimentele en klinische studies om zowel de werkingsmechanismes als de effectiviteit van schematherapie te onderzoeken.”

 

 

biografie

 

 

Ik ben Nancy Peeters en sinds oktober 2019 ben ik met veel enthousiasme werkzaam bij Pro Persona als Junior Onderzoeker en Onderzoeksmederwerker. Sinds maart 2021 ben ik als extern PhD student gestart bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Op dit moment doe ik onderzoek naar de effectiviteit van de SCHerp deeltijdbehandeling bij Pro Persona Overwaal. Tevens onderzoeken wij in een experimentele studie of wij schema modi kunnen activeren in gezonde deelnemers en of dit informatieverwerkingsprocessen beïnvloed. Hiermee hopen wij in de toekomst de werkingsmechanismes van schematherapie beter te begrijpen.

 

 

publicaties

 

 

Schema therapy with exposure and response prevention for the treatment of chronic anxiety with comorbid personality disorder

Common neural and transcriptional correlates of inhibitory control underlie emotion regulation and memory control

 

 

nevenfunctie

redactielid Pro Persona Research

 

contactgegevens

 

n.peeters@propersona.nl
LinkedIn_Nancy_Peeters

 


Datum laatste aanpassing: 19-01-2022