Noortje Janssen

Junior onderzoeker MSc

 

opleiding & discipline

 

 

 

BSc Psychologie, Universiteit Utrecht


BSc Sociologie, Universiteit Utrecht


MSc Gezondheidszorgpsychologie,
Radboud Universiteit Nijmegen

 

 

huidig onderzoek

Gedragsactivatie voor ouderen met depressieve klachten in de huisartsenpraktijk

 

 

"Depressieve klachten bij ouderen worden niet altijd herkend en/of effectief behandeld. Het is belangrijk dat huisartsen depressie bij ouderen herkennen en laagdrempelige behandelopties tot hun beschikking hebben. We onderzoek de effectiviteit, kosteneffectiviteit en werkingsmechanismen van gedragsactivatie door de POH-GGZ voor ouderen met depressieve klachten in de huisartsenpraktijk. Gedragsactivatie is een toegankelijke en voor volwassenen bewezen effectieve behandeling die ook voor ouderen veelbelovend is."

 

biografie

 

 

Tijdens mijn studies heb ik, waar ik die ruimte had, de focus gelegd op cognitieve gedragstherapie en de behandeling van volwassenen en ouderen. Na een tijdje professioneel te hebben ‘rondgezworven’, - van een baan bij een modebedrijf in Barcelona tot het basisonderwijs -, ben ik in 2016 begonnen als junior onderzoeker.

 

Het onderzoek naar gedragsactivatie bij ouderen sloot mooi aan bij mijn studies en interesses. De beginperiode van dit project stond in het teken van het opzetten van de studie, het aanmoedigen van deelnemende huisartsen, en het bezoeken van participanten. Momenteel ben ik bezig met het analyseren van de verzamelde data.

 

 

publicaties

 

 

 
 
Op www.beatdepressie.nl vindt u informatie over bovenstaand onderzoek
 
 
 

contactgegevens

 

Noortje.P.Janssen@Radboudumc.nl

 

Datum laatste aanpassing: 21-01-2022