Second opinion voor clienten

 

Een second opinion is een oordeel van een andere arts dan degene die u behandelt. Twijfelt u aan de mening of de behandeling die uw eigen arts voorstelt? Dan kunt u een second opinion vragen. Ook als u meer zekerheid wilt hebben, kunt u om een second opinion vragen. Voor een second opinion heeft u van niemand toestemming nodig. Ook niet van uw eigen arts. Toch is het raadzaam uw arts te vertellen dat u om een second opinion gaat vragen.

 


Een second opinion bij Pro Persona

 

Ook in het geval van een psychische stoornis kunt u om een second opinion vragen. Binnen Pro Persona werken specialisten die u van dienst kunnen zijn. Hiervoor is altijd een verwijzing van een huisarts nodig. Voor de huisarts staan de benodigde formulieren en informatie in de rubriek Aanmelden.

 

Vergoeding 

 

Veel zorgverzekeraars vergoeden een second opinion alleen als uw behandelend arts u doorverwijst naar een collega. Als u zelf een second opinion regelt is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar niet alles vergoedt. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar hoe het precies zit.


Datum laatste aanpassing: 11-03-2019