Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP)

 

U kunt bij een patiëntenvertrouwenspersoon terecht als u:

 

  • te maken krijgt (of heeft gehad) met verplichte zorg. Dat kan verplichte zorg in een ggz-instelling zijn, maar ook verplichte zorg die u thuis of ergens anders (ambulant) krijgt;
  • vrijwillig bent opgenomen in een ggz-instelling;
  • thuis vrijwillige zorg krijgt, maar te maken krijgt met drang of mogelijke dwang.


De patiëntenvertrouwenspersoon (PVP) geeft u advies en bijstand. De PVP weet welke rechten en plichten u als patiënt in de geestelijke gezondheidszorg heeft en kan uw vragen hierover beantwoorden. De PVP kan u ook helpen bij klachten over een GGZ-instelling.


Lees meer op de website van de Stichting PVP. U vindt daar naast meer informatie over uw rechten ook voorbeeldbrieven en filmpjes over de ondersteuning van een PVP.

 

 

Hoe maak ik een afspraak?

 

U kunt de PVP bellen of appen voor een afspraak of een e-mail sturen als u klinisch in behandeling bent of gebruik maakt van beschermd wonen. U kunt de PVP ook op de afdeling ontmoeten, want de PVP komt regelmatig langs. U mag altijd contact met de PVP opnemen, ook onder therapietijd of als u gesepareerd bent. Tijdens het gesprek luistert de PVP naar uw vraag en geeft soms meteen advies. Indien u de hulp van de PVP wilt bij het oplossen van uw klacht, besluit u samen wat u en de PVP gaan doen.

U kunt ook via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een PVP. Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en u gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld. De chat is open van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en is bereikbaar via de website van de Stichting PVP

 

Patiëntenvertrouwenspersonen werkzaam binnen Pro Persona

 

 


Wanneer geen PVP bereikbaar is

dan is de helpdesk bereikbaar.

 

Stichting patiëntenvertrouwenspersoon (PVP)
Maliebaan 87, 3581 CG Utrecht

0900 - 444 8888
helpdesk@pvp.nl

Bereikbaar:
ma t/m vr tussen 10.00 en 16.00 uur.
Zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

 

 

 

 


Datum laatste aanpassing: 30-04-2024