Cursusaanbod voor familie

 

U bent nauw betrokken bij de zorg voor uw familielid of naaste met psychische problemen. Wat kan Pro Persona voor ú betekenen?

 

Psychische problemen hebben vaak een ingrijpende invloed op het leven van zowel cliënten als hun familieleden. Er rijzen vragen als: wat houden deze problemen in, wat zijn de behandelmogelijkheden en hoe gaat dit verder? Wat kan ik wel of juist beter níet doen?

 

Pro Persona biedt cursussen en voorlichting voor familieleden van cliënten. Vraag meer informatie bij uw behandelaar, of bij de behandelaar van uw familielid.

 

 

Voor ouders

www.kopopouders.nl

Het Trimbos Instituut biedt de online opvoedondersteuning voor ouders met stress, psychische- en of verslavingsproblemen. Verder is informatie advies te vinden hoe ouders hun ouderrol ondanks hun problemen zo goed mogelijk kunnen invullen. Op de website staan ook ervaringsverhalen van ouders, en daarop kan weer gereageerd worden. Daarnaast kunnen ouders via deze website anoniem een begeleide online groepscursus volgen om ondersteuning te krijgen bij het opvoeden. Ook kunnen ze een online zefhulpcursus volgen, met minimale begeleiding, en per e-mail advies krijgen over opvoeding.

 

Kopstoring

www.kopstoring.nl   

Dit is een website voor kinderen en jongeren met ouders met psychische problemen en/of verslavingsproblematiek. Op deze website staat informatie voor, over en door KOPP-jongeren. Jongeren kunnen via de website een groepscursus in een chatbox volgen, vragen stellen aan een deskundige, verhalen van andere jongeren lezen en hun eigen verhaal met anderen delen. Ook kunnen ze er informatie over psychische en verslavingsstoornissen vinden.

 

Daarnaast bieden tal van belangenorganisaties cursussen en trainingen aan voor familie en naasten. Kijk op de sites van de belangenorganisaties voor meer informatie.

 

 


Lees meer

Mantelzorg - Training interactievaardigheden De Mat

Datum laatste aanpassing: 17-08-2023