Raad van Bestuur

 

Cecile Exterkate is klinisch psycholoog/ psychotherapeut. Zij promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit, en haalde daarnaast in 2010 haar Master in Health Administration aan de Universiteit van Tilburg. Als therapeut is zij gespecialiseerd in de behandeling van cliënten met eetstoornissen. Cecile is sinds 2012 bestuurder bij Pro Persona.

 

Cecile geeft op basis van ‘positieve gezondheid’ richting aan de veranderingen in de acute-zorg-keten, ambulante en langdurende GGZ. In de forensische psychiatrie vult zij dat aan met aandacht voor de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Cecile Exterkate Raad van Bestuur

 

’Herstelgericht werken, gericht op een gezonde levensstijl en activering van cliënten met een duidelijke betrokkenheid van de naasten van patiënten staat hierbij centraal’, aldus Cecile.

 

Cecile is groot voorstander van waardegedreven zorg. Als bestuurder heeft zij daarom speciale en brede aandacht voor opleidingen en samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek waardoor zorginnovaties tot stand kunnen komen waarbij continu verbeteren het uitgangspunt is. 

 

Cecile is naast haar werk als bestuurder voorzitter en lid van diverse opleidingscommissies (vLOGO, SPON-RCSW) participeert als bestuurder in de Academische Werkplaats Jeugd, en is bestuurslid van GGZ-gerelateerde commissies zoals Stichting TOPGGz, Indigo Service Organisatie, Wilhelmina Snellen Stichting. Ook is zij lid van de Raad van Toezicht van Dichterbij, arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en vertrouwenspersoon bij de VGCt.

 

 

 


Datum laatste aanpassing: 15-10-2019