Raad van Bestuur


De Raad van Bestuur bestaat uit twee bestuurders: Bart Bemelmans en Cecile Exterkate. Beide bestuurders zijn bestuurders van alle rechtspersonen binnen Pro Persona.

 

Bart Bemelmans voorzitter Raad van Bestuur

Oud-ziekenhuisbestuurder Bart Bemelmans is per 1 februari 2019 aangesteld als interim-bestuurder van Pro Persona Groep. Bart begon zijn carrière als uroloog in het Radboud UMC in Nijmegen. De benoeming tot hoogleraar/afdelingshoofd van de afdeling urologie van het VUmc bracht hem naar Amsterdam.

 

Vervolgens bekleedde hij bestuurlijke functies in ziekenhuizen in de kop van Noord-Holland, Weert en –als laatste- het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Bart Bemelmans studeerde Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij promoveerde aan diezelfde universiteit in 1992. Van 1998 tot en met 2004 werkte hij als uroloog in het UMC St. Radboud. Op 1 december 2004 werd hij benoemd als gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met als leeropdracht ‘algemene urologie’.


Als uroloog maakte hij zowel in het UMC St. Radboud als aan het VU Medisch Centrum deel uit van vele bestuurlijke organen, raden, commissies, opleidings- en scholingsactiviteiten. Als hoogleraar/afdelingshoofd was hij integraal verantwoordelijk voor de afdeling urologie waaronder de patiëntenzorg, de opleiding van jonge artsen en medisch specialisten en het wetenschappelijk onderzoek.


In 2008 verlegde hij als lid van de Raad van Bestuur van de MCA/Gemini Groep de focus van praktische patiëntenzorg naar ziekenhuisbestuur. Van 2010 tot 2013 was hij lid van de Raad van Bestuur van het SJG Weert. Van 2013 tot mei 2017 was Bart voorzitter Raad van Bestuur bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen en hij was ook lid van het bestuur bij de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen).

 

 

Cecile Exterkate is klinisch psycholoog/ psychotherapeut. Zij promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit, en haalde daarnaast in 2010 haar Master in Health Administration aan de Universiteit van Tilburg. Als therapeut is zij gespecialiseerd in de behandeling van cliënten met eetstoornissen. Cecile is sinds 2012 bestuurder bij Pro Persona.

 

Cecile geeft op basis van ‘positieve gezondheid’ richting aan de veranderingen in de acute-zorg-keten, ambulante en langdurende GGZ. In de forensische psychiatrie vult zij dat aan met aandacht voor de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Cecile Exterkate Raad van Bestuur

 

’Herstelgericht werken, gericht op een gezonde levensstijl en activering van cliënten met een duidelijke betrokkenheid van de naasten van patiënten staat hierbij centraal’, aldus Cecile.

 

Cecile is groot voorstander van waardegedreven zorg. Als bestuurder heeft zij daarom speciale en brede aandacht voor opleidingen en samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek waardoor zorginnovaties tot stand kunnen komen waarbij continu verbeteren het uitgangspunt is. 

 

Cecile is naast haar werk als bestuurder voorzitter en lid van diverse opleidingscommissies (vLOGO, SPON-RCSW) participeert als bestuurder in de Academische Werkplaats Jeugd, en is bestuurslid van GGZ-gerelateerde commissies zoals Stichting TOPGGz, Indigo Service Organisatie, Wilhelmina Snellen Stichting. Ook is zij lid van de Raad van Toezicht van Dichterbij, arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en vertrouwenspersoon bij de VGCt.

 

 

 


Datum laatste aanpassing: 06-03-2019